Marco Schoonbrood

Marco Schoonbrood

Marco Schoonbrood

Marco zit al meer dan 30 jaar in het vak. Hij volgt de evolutie van de markt op de voet en ontwikkelt zo zijn kennis over kwaliteitsbrillen en -glazen. 
En Marco blijft meegroeien. Elk jaar bezoekt hij tal van beurzen om rechtstreeks contact te leggen met designers. Zo weet hij wie achter elk product zit. Persoonlijk contact met leveranciers en klanten is belangrijk bij Best Vision.
Ook volgde hij - als eerste buitenlander - in München de nieuwe opleiding aan de Rodenstock Academie tot 'Brillenstijladviseur' op basis van gelaatskenmerken. In Salzburg volgde hij een vervolmakingscursus over dit zelfde thema aangevuld met kleuranalyse bij Elisabeth Motsch.

Te is enkel goed bij tevredenheid

Iets wat we teveel doen, heeft gevolgen. Teveel drinken, teveel eten, teveel zitten, teveel werken, enzovoort. We kunnen ons daar allemaal wel iets bij voorstellen. Maar als we zeggen: "Teveel blauw licht (door computer, tv, smartphone, led-lichten,...) heeft een invloed op onze ogen", dan kijken de meeste mensen vreemd op.

Als snel worden dan vragen gesteld: "Is dat zo? Wil die man niet enkel brillen verkopen?"... 

Natuurlijk verkoop ik graag brillen, maar hier is meer aan de hand. Tijdens de 'International Vision Expo' in New York (2016) heb ik verschillende presentaties over Blue Light gevolgd en die waren heel duidelijk: door de opgang van de led's in onze omgeving zullen meer en meer (jonge) mensen geconfronteerd worden met oogproblemen en andere problemen die met blauw licht te maken hebben. Waarschijnlijk zullen er nog vele studies en vele jaren nodig zijn om dat allemaal te bewijzen, maar onze klanten willen we in ieder geval een goede voorlichting bezorgen.

Bronnen

De basisinfo komt van Blue Light Exposed:
http://goo.gl/QSiiBN

Bronnen uit Nederland en België:

Led's, opgelet voor de mogelijke risico's voor de gezondheid: http://goo.gl/5wFH1R

Waarom blauw licht je slaap verstoort: 
http://goo.gl/C5HDo3 

Laat je scherm je nachtrust niet verpesten:
http://goo.gl/6dNEvS

Waarom is het blauwe licht van het beeldscherm schadelijk: http://goo.gl/5U3p9l

Led-licht verstoort de slaap: https://goo.gl/BbkHSP

Studies

In het buitenland gebeuren nu de eerste studies rond 'blauw licht en de gevolgen daarvan'. Bij ons (België) zijn er nog geen studies bekend. Kent u studies of weet u waar die te krijgen zijn, stuur me dan zeker een bericht: info@bestvision.be
Share by: